Svet
64 ogledov

Na reliju šest mrtvih: Za avtom zapeljal med gledalce

reli španija EPA
Med žrtvami so tudi nosečnica in osemletni deček, najmanj šest ljudi je težje poškodovanih. Španska policija opozarja, da bi se lahko število mrtvih povzpelo.

Dirkalni avto je na reliju La Coruña v pokrajini Carral na severozahodnu Španije zapeljal med gledalce – umrlo je šest ljudi, ranjenih je 16. 

 

reli španija | Avtor: EPA EPA

Policija vzrok za nesrečo še preiskuje, na prizorišču so še vedno reševalci in policisti, ki nudijo pomoč družinam umrlih in poškodovanih. 

Med žrtvami sta tudi nosečnica in osemletni deček, šest oseb je huje poškodovanih. 

Med gledalci in progo ni bilo ograje

Očividci so povedali, da je avto zletel s proge v trenutku, ko je s polno hitrostjo pripeljal izza ovinka. Med gledalci in progo pa ni bilo ograje. 

Po poročanju Daily Maily je avtomobil Peugeot 206 vozil Segio Tabeayo Sande, sovoznik pa je bil Luis Miguel Prego. Tekmo je nadzorovalo več kot sto sodnikov.

reli španija | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:27 06.september 2015.

    Nekam čudna organizacija je tole če so gledalci med mrtvimi. Varnost bi morala vendar ja biti vedno na prvem mestu

  • 4krogci 16:12 06.september 2015.

    Eeee vi na žurnalu ko bi vas vsaj srečala pamet! Moti vas ker ni bilo ograje, a to da ste napisal v naslovu: Na reliju šest nrtvih: ZA AVTOM ZAPELJAL MED GLEDALCE vas pa ne moti??? Al sm le jst ...prikaži večst spregledu in se je nekdo z kolesom pripeljal za avtom in zapeljal med gledalce? hmmm ???

  • 4krogci 16:10 06.september 2015.

    Reli je vsaj zanimiv in težak šport in povrh vsega dosti bolj možat kot pa nogomet in gledanje unih toplih ki se podijo za žogo in zaradi enega malega dotika se metajo po tleh kot male punčke!