Svet
12 ogledov

Na Siciliji podivjale ure

Vulkan Etna Žurnal24 main
V Catanii na Siciliji že več dni vlada kaos, ki si ga nihče ne zna razložiti. Podivjale so ure, pokvarile so se električne naprave.

Iz do zdaj še neznanih razlogov so v Catanii na Siciliji podivjale ure. Zaradi zmede s časom otroci ne hodijo pravočasno v šolo, odrasli pa v službo pridejo prehitro ali prepozno. Težave imajo tudi banke, ki zaradi kolapsa električnih naprav niso mogle odpirati in zapirati sefov.

Prebivalci so prestrašeni. Menijo, da so za vse skupaj krivi duhovi in zle sile. Z nenavadnim dogajanjem so se začeli ukvarjati različni strokovnjaki. Zakaj so se pokvarile električne naprave, so najprej poskušali ugotovili strokovnjaki s področja elektrotehnike, vendar vzroka niso našli.

Nekateri menijo, da je za nastalo situacijo kriva podvodna napeljava in energija, ki jo pridobivajo iz sončnih celic. Najbolj verjetno teorijo o tem, kaj se dejansko dogaja, pa je podal eden izmed seizmologov, ki trdi, da so za vse krive elektromagnetne aktivnosti vulkana Etna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.