Svet
11 ogledov

"Na sodišču imajo Hitlerja za vodjo"

Vodjo srbskih radikalcev obtožnica bremeni vojnih zločinov in zločinov proti člo Žurnal24 main
Vodja srbskih radikalcev Vojislav Šešelj se danes ni želel izreči o krivdi zaradi razkritja identitete zaščitenih prič.

Šešelj je sicer obtožen nespoštovanja Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu zaradi razkritja identitete 11 zaščitenih prič v postopku. Olje na ogenj pa je prilil z izjavo, da so nekateri predstavniki sodišča privrženci nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja.

Obravnava je bila sprva predvidena za 20. april, vendar so jo v Haagu preložili na današnji datum. Šešelj je takoj po prihodu pred sodnika poudaril, da na sodišču očitno še vedno obstajajo ljudje, ki želijo praznovati 20. april kot Hitlerjev rojstni dan.

S Hitlerjevimi privrženci bo poravnal račune
"Na sodišču so še zmeraj prisotni ljudje, ki Hitlerja vidijo kot svojega ideološkega vodjo," je dejal. "To je kot vudu, sodniki. Hitlerjevi privrženci se zdaj obračajo na svojega vodjo s prošnjo, naj se vrne iz podzemlja in vanje vdihne novo življenje, da bodo lahko poravnali račune z mano. Dvomim, da jim bo Hitler pomagal," je dejal in dodal, da bo on tisti, ki bo poravnal račune s Hitlerjevimi privrženci.

S tem se je današnja obravnava končala. Datum nove obravnave, na kateri naj bi se sodišče izreklo o Šešljevi krivdi, še ni znan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.