Svet
2420 ogledov

Na sodišču morali prešteti 890 kg kovancev

slovenija 25.10.13, evro, euro, denar, denar pada, kovanci, sparanje, banka, pri Anže Petkovšek
Sodnik je odločil, da je to delo za uslužbence sodišča.

Indonezijsko sodišče je obravnavalo primer neplačevanja preživnine. Nekdanji mož ji devet let ni plačeval preživnine, zato se je Hermi Setyowati odločila iti v tožbo. Sodišče je zadevo preučilo in odločilo, da mora Dwi Susilarto nekdanji ženi plačati nekaj več kot 9 tisoč evrov.

Mož se je na sodišču branil, da je le navaden zaposleni, ki si ne more privoščiti takšne vsote denarja. A mu je s pomočjo prijateljev nato le uspelo nabrati zahtevano vsoto. Na sodišče je prišel s 14 vrečami. "Prijatelji so mi pomagali in mi dali denar, a večinoma v kovancih," je pojasnil Dwi. "Nekateri so prinesli denar kar v vedrih ali vrečah."

Nekdanja žena nad njegovo potezo ni bila navdušena. Prepričana je, da jo je s tem, ko je prinesel kovance, želel užaliti. "Kakšno ponižanje! Ima me za beračico," nekdanjo ženo navaja The Straits Times.

Ko je pripeljal denar na sodišče, je med njegovimi prijatelji in prijatelji nekdanje žene vzplamtel spor. Nihče namreč ni želel prešteti kovancev, da bi preverili, ali gre za pravo vsoto denarja ali ne. Posredovati je moralo sodišče, ki je nalogo štetja denarja naložilo svojim uslužbencem.

 

Komentarjev 2
  • kapibara 07:42 27.avgust 2018.

    Ista zgodba v ZDA. Plačilo kazni na sodišču, pripeljal nekaj veder drobiža. Sodišče se ni obremenjevalo s tem, najelo avtomat za štetje drobiža in najemnino dodala plačilu kazni.. :-)