Svet
743 ogledov

Na sodišču spoznana za krivo obrekovanja sosedov

sodišče, kladivo, razsodba Shutterstock
Sodišče ji je prisodilo kazen, ker je sosedoma dejala, da "nista normalna".

Ženska, ki je več let na sodišču iskala pravico v sporu s sosedoma, je bila spoznana za krivo obrekovanja. Primer se je odvila na sodišču pri naših južnih sosedih. 56-letno Marico sta tožila svak in njegova žena, ker naj bi ju pred šestimi leti vpričo več ljudi označila za nenormalna, poroča 24sata. Kasneje naj bi se v lokalni trgovini sporekli. Marica naj bi zakoncema, ki sicer živita v Nemčiji, rekla, da je zdaj vse njeno in naj se vrneta domov in poskrbita za svoje otroke. 

Marica je vse zanikala, je na sodišču pričalo več prič, ki so potrdili besede njenega svaka, zato jo je sodišče spoznalo za krivo. Sodišče v Bjelovaru jo je obsodilo na denarno kazen oziroma eno leto pogojno. Ker v enem letu ni ponovila dejanja, ji kazni ni bilo treba plačati. Poravnati pa bo morala sodne stroške, katerih višina še ni znana. 

Spor med sosedi se je začel pred enajstimi leti, ko je Marica soseda tožila zaradi klevetanja. Obtožila sta jo namreč, da je čarovnica in na njen dom pripeljala televizijsko ekipo. Takrat sta ji morala soseda plačati 10.000 kun in obresti. Ker nista želela plačati, je Marica šla v izvršbo in dobila del vrta. Prepričana je, da sta se ji s tožbo želela maščevati, ker ju je spravila na sodišče. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • janez60 21:43 12.oktober 2018.

    Spet pomembne novice s Hrvaške. Ali bo kaj vesti o prebavnih motnjah Kolinde?