Svet
18 ogledov

Na spletu našla prijatelja za samomor

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Moški in ženska, ki sta po vsej verjetnosti storila samomor v vozilu blizu britanskega mesta Essex, sta se spoznala na spletnem forumu, ki je namenjen uporabnikom s samomorilskim nagnjenjem.

35-letnega Stephena Lumba iz Yorkshira in 34-letno Joanne Lee iz Essexa so v ponedeljek našli mrtva v avtomobilu. Da sta skupaj storila samomor, pa naj bi po pisanju britanskega BBC dokazovalo sporočilo na internetnem forumu.

Leejeva je namreč tam v sporočilu uporabila ime Mala Deklica nebes. Njena mama Jill Chappell je ob tem dejala: "Nismo vedeli, kaj dela. Če bi, bi jo skušali ustaviti."

"Popolni šok"
Preiskovalci domnevajo, da je moral Lumb prevoziti 320 kilometrov, da se je v mestu Braintree srečal z Leejevo.

Vodja britanskega društva za pomoč ljudem v stiski Samaritans Catherine Johnstone je dejala, da je lahko svetovni splet mesto, v katerem spoznamo prijatelja in z njimi poklepetamo. "Ampak včasih je lahko to tudi škodljivo kot na primer tragični samomor," še pravi Johnstoneova.

"Ljudje v stiski lahko na spletu najdejo osebo s podobnimi težavami in namesto, da bi skupaj poiskali pomoč, se med sabo še dodatno opogumljajo, da bi usodni korak storili kje na samem."

Oče Lumba, ki je živel skupaj z njim, je o smrti sina dejal: "Nič drugačen ni bil. Nje nisem poznal, o njej nisem vedel ničesar. Rad je imel nogomet in pivo. To je popolni šok, saj nisem nikoli pričakoval kaj takega. To je zadnje, kar sem pričakoval. Rad sem ga imel. Pogrešal ga bom vsak dan do konca mojega življenja. Pogrešal ga bom vsako minuto vsakega dne. Ne bi mogel imeti boljšega sina."

"Opogumljati druge k samomoru je kaznivo"
Johnstoneova pravi, da je opogumljati ali prisostvovati pri samomoru človeka nezakonito tako prek svetovnega spleta kot v realnem življenju. "Še vedno ni jasno, kako bi lahko policija to preganjala preko interneta," še pravi.

Policija v Essexu je dejala, da je bila njuna smrt "zelo nenavadna" in potrdila, da je znotraj vozila našla strupene sestavine. Na to je opozarjal tudi napis na oknu avtomobila, na katerem je pisalo, da so v vozilu nevarne strupene kemikalije.

Gasilci so tako morali pri odnašanju trupel iz vozila uporabljati posebna oblačila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.