Svet
37 ogledov

Na Švedskem izginilo 14 tisoč migrantov, ki bi jih morali deportirati

begunci Saša Despot
Več kot 14 tisoč nezakonitih priseljencev na Švedskem je "poniknilo" potem, ko je država prenehala sprejemati begunce.

Konec oktobra je švedska agencija za migracije odločila, da mora državo zapustiti 21.748 priseljencev. Več kot 14 tisoč jih je od takrat izginilo.

Oblasti predvidevajo, da so nekateri Švedsko zapustili, drugi se skrivajo.

"Enostavno ne vemo, kje so," je dejal Patrik Engstrom, vodja mejnega nadzora in dodal: "Zelo pomembno je, da jih najdemo. Smo pa pri tej nalogi

Večina pribežnikov, ki se izogiba deportaciji, to počne zaradi Dublinske uredbe, po kateri lahko država izžene vse imigrante v prvo državo Evropske unije v katero so ti vstopili.

Na Švedsko z vlaki sicer še vedno vsak dan prispe več kot dva tisoč beguncev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • samo.jst 08:18 04.december 2015.

    Kdo bi si mislil... zelo presenetljivo, ane?! In potem pomislimo, katera je prva EU država ki je dejansko popisala prišleke? Je bila to Grčija? Romunija, Bolgarija, Hrvaška? Koliko ljudi imajo ostale države PRAVICO vrniti v Slovenijo po Dublinski uredbi?! A ...prikaži več bomo takrat še vedno zbirali sredstva in se igrali dobrotnike, ko jih bomo imeli 300k med sabo?

  • zdrej 09:45 03.december 2015.

    Problem je, ko strokovnjaki omenjajo, da se prva generacija ne obnaša kritično, ker se zaveda, kaj so zgubili ali zapustili, naslednjih par generacij je lahko kritičnih. Zaradi njihove zapostavljenosti so bolj podvrženi nasedanju ekstremistom.

  • zdrej 09:40 03.december 2015.

    A niso kamele živali puščave? Meni se to sliši "podnebje se bo tako spremenilo, da bo nastala puščava in kamele bodo... "