Svet
103 ogledov

Na tisoče kinder jajčk na obali

Naplavljena kinder jajčka EPA
Na obalah nemškega otoka Langeoog so sprehajalci danes zjutraj naleteli na povsem neobičajne prizore. Morje je po močni nočni nevihti naplavilo na tisoče kinder jajčk.

Kinder jajčka se na obalah otoka Langeoog raztezajo v dolčini nekaj kilometrov; obala je polna rdečih, modrih, rumenih plastičnih jajčk, v katerih so majhne plastičke figurice.

"Gotovo je naplavilo več kot 100.000 jajčk," je povedal župan na otoku Uwe Garrels. Otrokom je nenavadna naplavina prinesla veliko veselje, medtem ko so oblasti zaskrbljene. "Gre za veliko ekološko onesnaženje in velika nevarnost za živali," je zaskrbljen Garrels.

Naplavljena kinder jajčka | Avtor: EPA EPA


Kinder jajčka so bila najverjetneje spravljena v petih kontejnerjih, ki so v včerajšnji nevihti padla v razburkano morje.

Naplavilo jih je brez ovojnega papirja in čokolade, poleg jajčk pa je na obale naplavilo še plastične vrečice z Lego Star Wars figuricami.

Naplavljena kinder jajčka | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.