Svet
4 ogledov

Na tisoče potnikov obstalo

1/9
Žurnal24 main
Ledeno jutro ni bilo le v Sloveniji, pač pa na širšem evropskem območju. Mraz kroji letalski promet in cestni promet, zahteva pa tudi krvni davek.

Zjutraj so se Britanci prebudili v podobno hladno jutro, kot ga imamo pri nas, živo srebro se je spustilo na 18 stopinj pod ničlo. Poleg tega na otoku tudi sneži in zmrzuje, tako da je British Airways - po poročanju Sky Newsa - že začel z odpovedovanjem za danes napovedanih letov. Velike težave imajo tudi na poledenelih in zasneženih cestah; včeraj je bilo tako na stotine potnikov ujetih na neprevoznih cestah britanskega otoka. Hrano in vodo so jim vozili policisti.

Britanci se soočajo z najhladnejšim decembrom, odkar njihovi meteorologi beležijo podatke. Očitno pa vendarle ta mraz prinese tudi nekaj dobrega; policija z Leicesterja je sporočila, da jim gre mraz celo na roko, da so z njegovo pomočjo odkrili nasade marihuane v eni izmed mestnih tovarn. Sumljivo jim je bilo, da se je sneg na strehi enega izmed industrijskih kompleksov naglo topi. Ob ogledu so ugotovili, da gre za pravcati podstrešni nasad, ki so ga za uspešno rast bilk izdatno ogrevali.

O zimskih nevšečnostih sicer agencije poročajo iz širšega evropskega območja; lete odpovedujejo v Nemčiji, Franciji, Španiji, na Nizozemskem in Danskem. Sneg ni prizanesel niti Afriki, pobelil je sever kontinenta. Iz Alžira tako poročajo, da so zaradi snega zabeležili dve smrtni žrtvi, ki sta umrli v prometni nesreči.

Odpovedi letov
Eno najbolj prometnih evropskih letališč Frankfurt je danes odpovedalo okoli 1000 letov. Nekateri so morali že dve noči prespati na letališču. Ker so razmere slabe tudi drugod po Evropi, ni pričakovati, da bi potniki šli na pot še danes.

Največje britansko letališče, londonski Heathrow tudi danes ostaja zaprto. Danes so dovolili so le nekaj odhodov, najverjetneje bo promet normalno stekel jutri. Na tisoče potnikov je morali prespati na terminalih. Tudi v Parizu, na letališču Charles de Gaulle, so številne odpovedi in zamude, a tako kritično kot v Veliki Britaniji ni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.