Svet
14 ogledov

Na tisoče ujetih v dolgi jekleni kači

Gneča EPA
V Avstriji v soboto skupno za 200 kilometrov zastojev, najhuje pred vstopom v Slovenijo. V Franciji pa rekordnih 915 kilometrov nepregledne pločevine.

Ob začetku počitnic v nemški zvezni deželi Bavarski so danes močno obremenjene tudi avstrijske avtoceste v smeri juga. Avstrijski avtoklub ÖAMTC je že od sobotnega jutra poročal o povečanem prometu, zastoji pa so nastajali tako na zahodni avtocesti A1 kot tudi na turski avtocesti A10.

Avstrijski avtomobilski klubi poročajo o okoli 200 kilometrih zastojev na avstrijskih avtocestah. Najbolj sta obremenjena južni in zahodni del Avstrije, medtem ko na vzhodu zastoje povzročajo gradbena dela.

Najdaljši so zastoji na avtocesti A10 ter na karavanški avtocesti A11. Okoli poldneva je bila kolona vozil na avtocesti A10 v smeri Beljaka med Walserbergom in Gollingom dolga 30 kilometrov, čakalna doba pred karavanškim tunelom pa je znašala več kot dve uri. Zvečer je kolona še vedno merila 15 kilometrov v dolžino.

  • Kako je pri nas? Več TUKAJ.

Nič boljše ni bilo stanje na pirnski avtocesti A9. Po navedbah ÖAMTC med Inzersdorfom in verigo tunelov Klaus v smeri juga nastajajo več kilometrov dolge kolone. V popoldanskih urah naj bi se sicer situacija nekoliko umirila, normalnega pretoka prometa pa na najbolj tranzitnih cestah ni pričakovati pred večerom, menijo strokovnjaki.

Rekordna kača v Franciji

Velika gneča je bila danes tudi na francoskih cestah. Po vsej državi je nastalo rekordnih 915 kilometrov zastojev. V nekaterih delih države je situacijo še poslabšal dež.

Najslabše so jo odnesli vozniki, ki so se podali južno od Lyona in pri tem obtičali v 31 kilometrov dolgem zastoju. V smeri Italije je bilo treba za prehod čez tunel Mont Blanc čakati več kot dve uri. Oblasti so voznike pozvale k maksimalni pozornosti.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 15:49 03.avgust 2014.

    To so mi tud šoferji matere božje , ko se ne znajo voziti po magistralkah oz. navadnih cestah. In to vsako leto eni in isti stojijo kot kreteni v kolonah , navadne ceste pa prazne!