Svet
0 ogledov

Na ulicah 3,5 milijona ljudi

1/20
Žurnal24 main
Po ocenah sindikatov naj bi bilo danes na ulicah 3,5 milijona ljudi, medtem ko vlada ocenjuje, da jih je bilo 2 milijona manj. Sarkozy še vedno ne namerava popustiti.

Med dijaki in policisti je že v jutranjih urah prišlo do spopadov. Skupine dijakov so prevračale avtomobile in jih zažigale, razbijale izložbe in s kamenjem napadle policiste. Ti so protestnike poskušali razgnati s solzivcem.

Na zadnje dogajanje se je odzval francoski predsednik Nicolas Sarkozy, ki je napovedal, da bo zatrl proteste. Ob povratku v Pariz namerava urediti situacijo in poskrbeti za nemoteno oskrbo z gorivom. Še vedno pa vztraja pri uveljavitvi pokojninske reforme. "Temeljito sem premislil, preden sem se odločil za pokojninsko reformo. Predolgo smo jo pustili na čakanju in zdaj ne more več čakati. Gre za težko, kompleksno odločitev, ampak to je moja dolžnost," je odločen.

Stavka v Franciji še vedno povzroča težave v letalskem prometu. Zaradi težav z dobavo goriva so bili tako odpovedani številni leti po vsej Franciji. Protestniki namreč še vedno ovirajo dostop do rafinerij in skladišč goriva. Brez goriva naj bi ostalo okoli 2500 bencinskih črpalk, poroča britanski Sky News. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.