Svet
3 ogledov

Na ulicah do 10.000 ljudi

Hrvati se še vedno množično zbirajo in zahtevajo predčasne volitve. (Foto: Rober Žurnal24 main
Po poročanju hrvaških medijev se je danes na ulicah Zagreba zbralo do 10.000 protestnikov. Med njimi ni Ivana Pernarja, ki ga je policija popoldne prijela na Markovem trgu.

Protestniki so se začeli zbirati okrog 18. ure. Množica vzklika protivladne slogane in se trenutno pomika proti  stavbi hrvaške televizije. Med protestniki pa ni Ivana Pernarja, ki ga je policija nekaj po 14. uri prijela na Markovem trgu, medtem ko je dajal izjavo za RTV Slovenija.

Pernar deli nasvete
Pred začetkom protestov je Pernar, glavni akter nedavnih protestov na Hrvaškem, svojim bralcem ponudil nasvete, kako zaobiti policijske barikade in kordon interventne policijske skupine. Svoje nasvete je opremil tudi z ilustracijami. Rušenje barikad je razdelil v pet faz, zadnja od njih je preboj na Markov trg.

V Čakovcu se je zbralo okoli 200 ljudi, ki so od vlade zahtevali, da odstopi in da se razpišejo nove volitve. Protest je že drugič organizirala Maja Lesar, hči vodje hrvaških laburistov Dragutina Lesarja. Nekaj več kot sto ljudi se je do 14. ure zbralo tudi v Karlovcu.

Sindikati: Ne sodelujemo v protestu
Zveza sindikatov je v soboto sporočila, da niso ne organizatorji protestov ne sodelujoči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.