Svet
16 ogledov

Na ulicah trupla ležijo vsepovprek

Žrtve v Nigeriji Reuters
V usklajenih bombnih napadih in strelskih obračunih v drugem največjem nigerijskem mestu Kano je bilo od petka po najnovejših podatkih ubitih najmanj 162 ljudi, število žrtev pa bi se lahko še povečalo.

"V tem trenutku imamo v mrtvašnici 162 trupel in ta številka se bo morda spremenila, ker trupla še prinašajo," je povedal predstavnik glavne mrtvašnice v mestu, ki je želel ostati neimenovan. Pri Rdečem križu pa so našteli 121 mrtvih.

"Hodim po ulici v svoji soseski. Samo med mojo hišo in sedežem policije na tej ulici sem naštel 16 trupel, ki ležijo na cesti, od tega šest policistov," je izjavil Naziru Muhamed, ki živi v bližini policijske postaje v mestu Kano, tarče enega od napadov.

Kano je največje mesto na večinsko muslimanskem severu Nigerije. Kaos je v mestu izbruhnil v petek ponoči, ko je bilo slišati kakih 20 eksplozij in več strelskih napadov, katerih tarče so bile policijske postaje, imigracijski uradi in tudi stanovanja priseljencev. V mestu so razglasili 24-urno policijsko uro. Odgovornost za tokratno serijo napadov je tudi tokrat prevzela skrajna islamistična skupina Boko Haram.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.