Svet
14 ogledov

Na vrhu bloka postavil goro

Vila na strehi bloka
1/3
Reuters
Pekinški profesor je na vrh bloka zvlekel na tone skal, dreves in grmičkov, v idilično "pokrajino" pa umestil še svojo vilo.

Pekinški profesor je realiziral svojo bizarno idejo in na vrhu enega izmed 26-nadstropnih blokov postavil hišo in jo obdal s skalami, drevesi in grmički. Za to seveda ni imel dovoljenja. Oblasti so mu že izdale zahtevo, da mora zgrajeno v 15 dneh porušiti. Po besedah prebivalcev bloka je gradnja trajala vse od leta 2007, nihče pa se kljub opozorilom do sedaj ni obregnil ob nelegalno gradnjo.

Sosedje oziroma prebivalci bloka so zaradi gromozanske konstrukcije močno prestrašeni. "Veliko se jih je že izselilo. Prodali so svoja stanovanja, saj se bojijo," je povedala Zang Li, ki živi v nadstropju pod "novogradnjo". Dodala je, da je vedno zelo glasno, ko z dvigalom tovorijo velike skale. "Prav gotovo to ni varno. Kaj se bo zgodilo, če pride do potresa," se sprašuje soseda.

"Črnograditelj" je profesor Zang Boqing, zdravnik, ki zdravi s tradicionalno kitajsko medicino in je lastnik verige klinik za akupunkturo. Zato mnogi namigujejo, da mu je bilo dovoljeno graditi zaradi dobrih zvez.

Komentarjev 1