Svet
5 ogledov

Na vrsti še premier in tajkun?

Britanski premier David Cameron. EPA
Po včerajšnjem odstopu šefa londonske policije britanski premier David Cameron skrajšal obisk v Afriki. Nekdanja urednica News of the World Rebekah Brooks po plačilu varščine izpuščena.

Ne le prisluškovanje, škandal s tabloidom News of the World je razkril tudi korupcijo v londonski policiji. Zato in zaradi osebnih povezav z Neilom Wallisem, ki so ga v povezavi s škandalom s tabloidom že aretirali, je včeraj odstopil vodja londonske policije sir Paul Stephenson.

Pred jutrišnjim pričanjem medijskega tajkuna Ruperta Murdocha v britanskem parlamentu škandal tako dobiva vse večje razsežnosti. Britanski mediji ugibajo, ali se ne bosta naslednji kotalili glavi Murdocha in premierja Davida Camerona.

Murdochu že izpuhtele milijarde

Poleg zaprtja 168 let starega tabloida je Murdochu zaradi škandala v vodo padel več kot deset milijard vreden prevzem družbe BSkyB. Za več milijard evrov vrednosti pa so padle tudi delnice njegove korporacije.

Preiskave o delovanju Murdochovih družb v ZDA že potekajo tudi tam, hkrati pa so v zraku ugibanja, da bi se tajkun za omejitev škode umaknil z britanskega trga.

Vse bolj vroče naj bi postajalo tudi britanskemu premierju Cameronu. Ta naj bi za omejevanje škode že skrajšal obisk v Afriki. Tudi on je sicer povezan s škandalom - januarja je moral zaradi pritiskov odpustiti Andyja Coulsona iz mesta svetovalca za odnose z javnostmi. Coulson je nekdanji urednik News of the World.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.