Svet
2 ogledov

Naboji za odgovorne urednike

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Uredniki treh pomembnih italijanskih časopisov so prejeli srhljivo pošto – v pisemskih ovojnicah so bili namreč naboji. Policija primer še preiskuje.

Prva pošiljka, namenjena odgovornemu uredniku dnevnika La Repubblica, je v uredništvo prispela po navadni pošti okoli desetih dopoldne. Še dve ovojnici so odkrili že poštni uslužbenci.

Ovojnici sta bili namenjeni odgovornima urednikoma časnikov Corriere della Sera in Il Sole 24 Ore. Karabinjerji so sporočili, da so poleg nabojev našli anonimna pisma, vsebino katerih so označili za "precej zmedeno", med drugim pa naj bi napovedovala "apokaliptični scenarij" v enem od mest na jugu Italije.

Naboje je po pošti dobil tudi urednik manjšega dnevnika, Il Quotidiano Della Calabria. Storilci in razlogi za to dejanje za zdaj niso znani, italijanska policija pa primer preiskuje.

Politična kriza
V Italiji se sicer nadaljuje vladna kriza, potem ko je premier Romano Prodi v petek po izglasovani nezaupnici v senatu odstopil. Italijanski predsednik Giorgio Napolitano se odloča med sklicem predčasnih parlamentarnih volitev in oblikovanjem prehodne vlade, ki bi pripravila reformo volilne zakonodaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.