Svet
36 ogledov

Načrtovala teroristični napad na silvestrovo

Racije v Bruslju EPA
Belgijska policija razkrila načrte terorističnih napadov na silvestrovo.

Belgijska policija je včeraj in v nedeljo prijela šest ljudi, a je po zaslišanju štiri izpustila. Dva osumljenca naj bi najverjetneje načrtovala teroristične napade v Bruslju na silvestrovo, poroča Reuters. 

Eden izmed aretiranih naj bi bil obtožen, da je v terorističnih dejavnostih deloval kot vodja, da je iskal nove borce za izvedbo terorističnih dejanj in da je sodeloval pri grožnji napada, poroča nemška agencija dpa. 

Preiskave "so osvetlile grožnje napadov, ki bi imeli za tarčo več krajev, ki so simbol Bruslja, izvedli pa bi jih med novoletnimi praznovanji," je v izjavi zapisalo belgijsko tožilstvo.

V hišnih preiskavah v Bruslju in Liegu so poleg vojaških oblačil in računalnikov, zasegli še propagandni material Islamske države. Orožja niso našli. Policisti so poudarili, da aretirana dvojica ni imela neposrednih kontaktov z organizatorji napadov v Parizu. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.