Svet
35 ogledov

Nad FB milijardna tožba

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ameriški jud Larry Klayman toži Marka Zuckerberga zaradi skupine Palestincev, ki je pozivala k nasilju nad Judi.

Ameriški državljan z judovskimi koreninami Larry Klayman toži Facebook in njegovega utemeljitelja Marka Zuckerberga za več kot milijardo ameriških dolarjev, ker niso dovolj hitro ukinili sovražne skupine v spletni skupnosti.

Na Facebooku je bila pred nekaj dnevi ustanovljena skupina z imenom Tretja intifada, v kateri so Palestinci pozivali muslimane na ulice ter k nasilju in poboju izraelskih Judov.

Facebook je skupino ukinil 29. marca, potem ko je izraelski minister, odgovoren za zadeve judovske diaspore, Zuckerbergu poslal pismo, v katerem ga je prosil, da skupino ukine, ker poziva k nasilju.

Klayman sedaj toži Facebook, ker meni, da skupina ni bila ukinjena dovolj hitro, pri Facebooku pa smatrajo, da obtožbe niso utemeljene, saj so skupini najprej dovolili delovanje, ker so bile njene prve aktivnosti pozivi k mirnim zborovanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.