Svet
1014 ogledov

Nad Kijev poslali drone

Kijev napad dronov Epa
V ukrajinski prestolnici so zjutraj odjeknile najmanj tri eksplozije.

 Agencija Reuters je sporočila, da so napad izvedla brezpilotna letala - kamikaze, pri čemer se je sklicevala sporočilo Andrija Jermaka, vodje urada ukrajinskega predsednika. "Rusi mislijo, da jim bo to pomagalo," je dejal. 

Eksplozija v okrožju Ševčenkivski - v središču prestolnice. Zračni alarm se nadaljuje. "Ostanite v zavetiščih,"je na Instagramu zapisal župan Vitalij Kličko. "Vse službe so na poti do prizorišča. Podrobnosti kasneje."

V eni od stavb v mestu naj bi izbruhnil požar, na kraju posredujejo gasilci. Poleg tega naj bi bilo poškodovanih več drugih poslopij. Podatkov o morebitnih žrtvah zaenkrat ni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po neuradnih podatkih so rakete zadele stanovanjsko naselje v bližini železniške postaje.

Pred natanko tednom dni je Rusija ob podobnem času dneva Kijev prvič po več mesecih obstreljevala z raketami. Te so poletele tudi na številna druga mesta po državi. V napadih je bilo ubitih najmanj 19 ljudi, več kot 100 je bilo ranjenih.

Ruski predsednik Vladimir Putin je napade označil kot povračilni ukrep za eksplozijo, ki je pred tem odjeknila na mostu, ki Rusijo povezuje s priključenim ukrajinskim polotokom Krim. V petek je izrazil zadovoljstvo z doseženim in dejal, da zaenkrat ne vidijo potrebe po nadaljnjih napadih.

Komentarjev 30
  • jozicamurn 15:16 17.oktober 2022.

    Srečna jutranja kavica ukro-nato-naci teroristom.

  • Avatar Mark035
    Mark035 09:54 17.oktober 2022.

    Kijev bo vsak dan dobil nekaj dronov in nekaj raket.. nekaj podobnega, kot dobijo darila od Izraelcev, Palestinci v Jeruzalemu. Da ne govorimo koliko raket so dobili v Jemnu.. vse "made in USA".

  • Avatar Hribar65
    Hribar65 09:14 17.oktober 2022.

    Tako se dela.. uničit vso ukrajinsko golazen. SLAVA RUSIJI - Z - СЛАВА РОССИИ