Svet
34 ogledov

Nad zaskrbljenost s šalo: Brexit na družbenih omrežjih

Brexit EPA
Negotovost glede položaja Evropske unije in Velike Britanije so danes številni uporabniki družbenih omrežji razbijali s šalami.

Kaj bo s funtom, potimi listi ... Vsa ta vprašanja in negotovost so se izkazala tudi kot izvrsten vir šal in zbadljivk. Nekaj strahu, kaj se bo zgodilo z njihovimi potnimi listi, je kot kaže prevladovalo tudi med mačkami. James Offer se je spraševal, "le kako naj jim pove .."

Cela vrsta šal se je zvrstila tudi na skokovit padec funta in delnic na borzah. Londonska borza trgovanje zaključila s skoraj 3-odstotnim padcem, v Frankfurtu indeks DAX navzdol za 6,8 odstotkov. Šok se je čez dan umiril, a še vedno je padec funta glede na dolar osemodstoten.

Kanadska komedijantka Samantha Bee je zapisala, da ji je zmanjkalo toaletega papirja in dodala "ah, izgleda lahko uporabimo, kar te [funte]". Uporabnik Twitterja z imenom the dancing queeney pa je padec funta primerjal, kar z vlakci smrti in ob grafikonu zapisal, da se bo angleški tematski park Thorpe Park kmalu dobil tudi novo napravo "Vrednost funta".

Uporabnica Twitterja Lay pa se je ponorčevala iz evropske kartice zavarovanja. "Samo otroci 90-tih se bodo spominjali tega."

John Myers z Newcastla se je prikazal "fotografije" iz predora pod Rokavskim prelivom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.