Svet
13 ogledov

Nadaljuje se sojenje Ivu Sanaderju

Sanader po izpustu iz zapora Daniel Kasap/PIXSELL
Nekdanji hrvaški premier se je znova pojavil na sodišču. Po približno enomesečni prekinitvi se nadaljuje sojenje, na katerega zdaj Sanader prihaja s prostosti, saj so zanj plačali prek 1,6 milijona evrov varščine.

Po enomesečni prekinitvi sojenja na zagrebškem županijskem sodišču se je Ivo Sanader znova pojavil na sojenju. Nekdanjega hrvaškega premierja obtožujejo vojnega dobičkarstva in korupcije v zvezi z upravljalskimi pravicami madžarske naftne družbe v hrvaški Ini.

Sanader je tokrat pred sodnika Ivana Turudića prvič prišel s svobode, saj naj bi zanj jamčila varščina v višini 1,6 milijona evrov.

Po poročanju spletnega portala hrvaške radiotelevizije je Sanader vmesni čas na svobodi izkoristil za preučevanje dokumentacije, skupaj z odvetnikom. Vmes ga je sicer doletela še nova obtožba, ki mu očita polnjenje črne blagajne stranke HDZ.

Do konca tega tedna bi se po poročanju HRT morali odviti trije naroki, sojenje pa se bo nato prekinilo zaradi operacije Sanaderjevega kolena. Nadaljevalo naj bi se marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.