Svet
14 ogledov

Nadškof: "To je bila kazen za grešnike"

"Tragedija na Paradi ljubezni je bila božja kazen za grešnike in nečistočo," je Žurnal24 main
"Tragedija na Paradi ljubezni je bila božja kazen za grešnike in nečistočo," je za spletni portal kath.net zatrdil katoliški nadškof Andreas Laun iz Salzburga.

V članku, katerega naslov se glasi Parada ljubezni, greh in božja kazen, se je omenjeni nadškof obregnil ob tragedijo v Duisburgu, v kateri je zaradi stampeda ob vhodu na festival elektronske glasbe umrlo 21 ljudi. "Težka tragedija je prizadela mnoge, vendar je to le strašen božji srd," dodaja Laun.

Izrojen pojav zoper Boga
Nadškof iz Salzburga je izrecno poudaril, da je napisal le tisto, kar si številni ne upajo povedati na glas. "Parada ljubezni je direktno povezana z grehom. Tu ne gre le za izprijen in izrojen pojav, ampak za izredno nevarno proslavo," je poudaril.

"Parada ljubezni je posledično vezana na božje sodišče in kazen, ki doleti vse grešnike," je še zapisal Laun in dodal, da je Parada ljubezni že od samega začetka pošiljala v javnost "naravnost ogabno sliko".

Po njegovem mnenju ni razvpita elektronska zabava nič drugega kot "upor zoper božjo kreativnost in neposreden poziv h grehu". Nadškof se je seveda vseskozi skliceval na biblijsko verovanje, po katerem naj bi Bog ljudi kaznoval iz ljubezni. "Zakaj se ljudje na izraz kazen odzovejo, kakor da jih je ugriznila tarantela?"

"Sodil jim bo Bog"
"Ljudje, ki so se udeležili Parade ljubezni, kakor tudi vsi ostali grešniki, bodo nekega dne stali pred Bogom in Bog jim bo sodil po njihovih preteklih dejanjih. On je stvarnik vsega in ne ljudje. Mi moramo moliti za njih in zase," je še zapisal v redni kolumni, ki je izzvala zgražanje javnosti in burno reakcijo svojcev in prijateljev žrtev stampeda.

Laun jim je odgovoril v svojem stilu: "Zakaj se ateisti razburjajo? Po vašem mišljenju ne obstajajo niti Bog niti Biblija niti Cerkev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.