Svet
9 ogledov

Nadvoz se je zrušil na železniško progo

Most se je zrušil na železniško progo
1/3
EPA
Nedaleč od Gradca v Avstriji se je v soboto zvečer zrušil cestni most čez železniško progo, ki Gradec povezuje z Dunajem in Salzburgom. Po tej progi sicer pelje po sto vlakov na dan.

Cestni in železniški promet bosta prekinjena vsaj do ponedeljka, poškodovanih pa na srečo ni bilo, je sporočila policija. Malo pred zrušenjem je sicer pod mostom peljal potniški vlak.

Nesreča se je zgodila nekaj sto metrov od železniške postaje pri kraju Frohnleiten severno od Gradca. Most, ki se je zrušil, so obnavljali, na njem pa so ravno potekala gradbena dela. Zrušil se je kakih 40 metrov dolg del, ki so ga pred dvema dnevoma betonirali. Skupaj se je zrušilo skoraj 800 ton gradbenega materiala. Kaj točno je šlo narobe, še ni jasno, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Most se je zrušil na železniško progo | Avtor: EPA EPA
Po mostu sicer teče hitra cesta, pod njim pa reka Mura in železniška proga, ki Gradec med drugim povezuje z bolj severnima Salzburgom in Dunajem. Tako to železniško linijo kot tudi ves lokalni potniški in mednarodni tovorni železniški promet so ustavili. Promet naj bi znova stekel najprej v ponedeljek, morda pa še kasneje, so sporočili z avstrijskih železnic.

Čez Frohnleiten sicer pelje kakih sto vlakov dnevno; eden od njih je pod nesrečnim mostom v soboto peljal le nekaj minut pred zrušenjem.

Komentarjev 2
  • zdrej 12:08 23.februar 2015.

    Na žalost je v Avstriji zo že druga taka nesreča. Pri prvi so bile celo smrtne žrtve.

  • JohnyBee 09:51 23.februar 2015.

    Kaj takega se v sloveniji nebi moglo zgoditi :)