Svet
11 ogledov

Nadzorovana eksplozija pri nogometnem stadionu v Parizu

Policija išče morilca EPA
Francoska policija je v bližini stadiona v Parizu, kjer je danes ob 21. uri na sporedu zadnja četrtfinalna tekma evropskega nogometnega prvenstva med Francijo in Islandijo, izvedla nadzorovano eksplozijo. Sumljivi predmet je bilo vozilo, ki je bilo napačno parkirano.

Po podatkih prič je policija nekaj pred 17. uro v bližini Stade de France zaznala sumljiv predmet - šlo naj bi za avtomobil - in ga uničila. Navijačem so do konca dogodka vstop na stadion prepovedali.

Stadion v Parizu je bil ena od glavnih tarč napada teroristov novembra lani, ko je bilo med tekmo Francija - Nemčija na več lokacijah v Parizu ubitih 130 ljudi. 88 jih je umrlo v gledališču Bataclan.

Islamska država, ki je prevzela odgovornost za napade, je pred začetkom evropskega prvenstva sporočila, da bo napadla tudi med prvenstvom.

Pariz je nocoj v znamenju modre barve. Ta je namreč zaščitna tako za Francoze, ki so nesporni favoriti dvoboja, kot Islandce, ki so zaenkrat največje presenečenje turnirja. Ti so v svoji državi povzročili pravo nogometno evforijo; v francosko prestolnico naj bi pripotovalo blizu 30.000 Islandcev ali desetina tamkajšnjega prebivalstva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.