Svet
0 ogledov

Nafta pridobiva vrednost

Slovaška, Madžarska in Češka prejemajo rusko nafto prek plinovoda Družba (Prijat Žurnal24 main
Po optimističnih dvigih tečajev delnic na svetovnih borzah je na ceni pridobila tudi surova nafta. Vzrok je v mednarodnih naporih za izhod iz finančne krize.

Naftni trg je spodbudila odločitev članic Organizacije držav izvoznic nafte (Opec) za sklic izrednega vrha, na katerem naj bi odločali tudi o morebitnem znižanju proizvodnje nafte.

Zahodnoteksaška lahka nafta za dobavo v novembru se je med današnjim azijskim elektronskim trgovanjem na newyorški borzi podražila za 4,28 dolarja. Cena za 159-litrski sod je zdaj 81,98 dolarja, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Konec prejšnjega trgovalnega tedna se je omenjena vrsta nafte pocenila za 8,89 dolarja na 77,70 dolarja.

Cene črnega zlata so se po julija doseženih rekordnih 147 dolarjih v naslednjih mesecih bolj ali manj neprekinjeno zniževale, prejšnji teden so padle celo pod 80 dolarjev in tako izgubile 45 odstotkov svoje vrednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.