Svet
4 ogledov

Nagrade za internetne telebane

Internet je zagotovo eden od najpomembnejših dosežkov v moderni človeški zgodovi Žurnal24 main
Britansko Združenje ponudnikov internetnih storitev (ISPA) je tudi letos najbolj nerodnim uporabnikom interneta podelilo svojevrstna priznanja.

Da je britanska davčna uprava prejela naziv "internetni teleban", ki je krona vsakoletne izbire najbolj amaterskih uporabnikov svetovnega spleta, bi lahko najbolj nazorno obrazložili s pregovorom: " Vsak trud najde svojo nagrado". V lanskem letu so namreč britanski dacarji ne samo enkrat, ampak kar večkrat odpovedali pri varovanju internetne baze podatkov o davčnih zavezancih Velike Britanije. Konkurenca za glavno nagrado naj bi bila huda, med kandidati je bil tudi francoski predsednik Nicolas Sarkozy, ki je razmišljal, da bi obdavčil deskanje po internetu.

Berlin se promovira z ukradenim imidžem
Občina Berlin je postavila internetno stran, ki naj bi prebivalce Berlina vzpodbujala k strpnosti  do pisane etnične podobe mesta. Vse lepo in prav, če ne bi bila logo in krilatica te spletne akcije ukradena. Nemška grafična oblikovalca, ki jima je občina kršila avtorske pravice, sta berlinski občini, "ovenčani" z nazivom internetnega telebana,  že zagrozila s sodnim procesom.

Švicarski lov na čarovnice brez uspeha
Dasiravno je Švica nevtralna država, pa vseeno premore vojsko. Vojsko, ki naj bi bila vsaj donedavnega na dobrem glasu. Pred kratkim pa so se na spletni strani http://www.youtube.com pojavili filmi, ki prikazujejo švicarske vojake, kako se opijajo v kasarnah, skozi prazni naboje kadijo tobak in počnejo druge nečednosti. Varnostna služba švicarske vojske je na prej omenjeni strani takoj pričela iskati sporne filme. Ko pa jih je hotela odstraniti, se je zapletlo. Premeteni vojaki so filme objavili s tujih strežnikov, varnostni strokovnjaki so obupali pred "nepremostljivim problemom" in ni jim preostalo drugega kot da vojake zaprosijo, naj sami odstranijo sporne filme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.