Svet
63 ogledov

Naj letališče imajo v Seulu

Fotografija je simbolična. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Seulsko mednarodno letališče Incheon je bilo po mnenju potnikov tudi lani najboljše letališče na svetu.

Že šestič zapored je seulsko mednarodno letališče Incheon prejelo nagrado mednarodne zveze svetovnih letališč Airports Council International (ACI), o kateri odločajo potniki.

Kot je ob tej priložnosti pojasnila generalna direktorica ACI Angela Gittens, je drugo mesto zasedlo letališče Changi v Singapurju, tretje pa letališče v Hongkongu. Tudi četrto in peto mesto je pripadlo letališčema iz azijsko-tihomorske regije, in sicer pekinškemu letališču Capital in letališču Pudong v Šanghaju.

V kategoriji obvladovanja števila potnikov so slavila letališča v Hongkongu, indijskem Hyderabadu ter kanadski Ottawi. V kategoriji najboljšega regijskega letališča so bila za najboljša razglašena letališča v mehiškem Cancúnu, južnoafriškem Cape Townu in Dubaju.

Nagrado za izboljšave so prejela letališča v britanskem Bournemouthu, Cape Townu, Dubaju, San Joseju, Šanghaju (Hongqiao) in Vancouvru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.