Svet
8 ogledov

Najbogatejšemu Srbu stopili na prste

denar dolar Shutterstock
Miroslav Mišković je najbogatejši Srb. Vendar mu ves denar ni pomagal, da mu ne bi bilo treba štiri ure sedeti na zaslišanju. Pod lupo sumljivi posli.

Po zaslišanju Miroslav Mišković, lastnik Delte Holdinga, ni žele novinarjem povedati ničesar, zasliševali so ga zaradi poslovanja njegovega podjetja Delreal.

O, glej, pa saj to je moje podjetje!

Natančneje: sporna je uporaba zemljišča v Novem Beogradu ob avtocesti Beograd-Zagreb. Po navedbah srbskih medijev je Delta leta 2001 z nekim javnim podjetjem podpisala pogodbo o uporabi zemljišča, leto kasneje pa je objavila razpis za upravljanje z zemljiščem. Nanj se je prijavil le Delreal, za katerega se je kasneje izkazalo, da je tako kot Delta v lasti Miškovića. Delreal je leta 2009 zahteval, da se pravica koriščenja zemljišča spremeni v pravico do lastništva.

Povezan tudi s Šarićem?

Današnje zaslišanje morda ni bilo zadnje, na katerega so ga povabile oblasti. Srbski mediji so v minulih mesecih Miškovića večkrat omenjali v povezavi s spornimi privatizacijami, namigovali pa so tudi na njegove povezave s srbskim mamilarskim šefom Darkom Šarićem, za katerim je razpisana mednarodna tiralica.

Beograjska tiskovna agencija Beta danes poroča, da srbsko tožilstvo in policija obravnavata več spornih privatizacij, v katerih naj bi sodelovala podjetja v Miškovićevi lasti, kot sta Luka Beograd in C Market.

Komentarjev 2
  • feferon 12:01 04.december 2012.

    Bože nedaj, da misle, da sam srbin

  • allstarr111 21:08 03.december 2012.

    Šarič ni SRB ampak Črnogorec, tako da ni Srbski mamilarski šef ampak Črnogorski, tolk da se ve za sad pa u buduće.