Svet
5 ogledov

Najbogatejši Kitajec proizvaja pijače

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Najbogatejši Kitajec je Zong Qinghou, ustanovitelj podjetja, ki proizvaja brezalkoholne pijače. Na njegovem računu je 12 milijard ameriških dolarjev.

65-letni Zong, ki ima v lasti podjetje Wahaha, je na lestvici v primerjavi z lani skočil za 11 mest. Njegov uspeh je posledica lanske odločitve francoskega giganta Danone, ki mu je prodal 51-odstotni delež skupnih naložb.

Na drugem mestu se je s šestimi milijardami ameriških dolarjev znašel 36-letni Li Li in njegova družina, ki v svojem farmacevtskem podjetju proizvaja redčilo krvi heparin.

Najbogatejša ženska na Kitajskem je ustanoviteljica podjetja za reciklažo papirja Nine Dragon Papers, Zhang Yin, ki je s 5,6 milijarde ameriških dolarjev na tretjem mestu.

"Kitajska ima verjetno največje število milijonarjev na svetu," je ocenil avtor poročila revije Hurun, ki objavlja seznam najbogatejših Kitajcev, Rupert Hoogewerf.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.