Svet
9940 ogledov

Najbogatejši v zaporu. Sam si čisti celico.

Ivica Todorić Pixsell
Vajen razkošja in bogastva ima v zaporu sostanovalca, s katerim si deli celico. Pospravljata si sama.

Bivši lastnik hrvaškega koncerna Agrokor Ivica Todorić ostaja v hrvaškem priporu zaradi nevarnosti pobega. Tako je odločil preiskovalni sodnik zagrebškega sodišča, čeprav je Todorićeva obramba zahtevala izpustitev in to, da bi se Todorić lahko branil s prostosti.

Kot piše Večernji list, je po besedah soproge Vesne zadovoljen s pogoji v zaporu Remetinac. Celico deli s še enim pripornikom, ki je v priporu zaradi lažjega kaznivega dejanja. Svoj prostor morata vsak dan pospraviti in to takoj po vstajanju ob sedmih.

Zajtrk jima prinesejo v celico ob polosmih, kosilo sledi ob 13. uri. Todorić po priporočilu zdravnika prejema poseben, prilagojen meni. Po kosilu sledi odmor, nato večerja ob 19. uri. Čez dan jim dovoljujejo dveurni sprehod v krogu po dvorišču zapora.

Priporniki se lahko tuširajo minimalno enkrat tedensko, lahko tudi pogosteje, a ne vsak dan. Televizijski sprejemnik morajo ugasniti do 23. ure, v petek, soboto, med prazniki in v času nogometnih prvenstev lahko TV program spremljajo dlje.

Obiske jim dovoljujejo ob ponedeljkih, sredah in četrtkih ter prvo in tretjo nedeljo v mesecu. Potekajo pod nadzorom 20 minut, med gostom in pripornikom je pregrada.

Nevarnost pobega

Todorićeva odvetnika sta po koncu četrtkove obravnave po poročanju STA, da je preiskovalni sodnik ocenil, da se Todorićevo bivanje v Londonu lahko obravnava kot pobeg. Zato je ugodil zahtevi tožilstva, da bo Todorić ostal v preiskovalnem priporu zaradi nevarnosti pobega. Pred tem je sodnik ugotovil, da so potekli razlogi za pripor glede morebitnega Todorićevega vpliva na priče, je novinarjem pojasnila odvetnica Jadranka Sloković pred županijskim sodiščem v Zagrebu.

Odvetnik Čedo Prodanović je dodal, da po njuni oceni Todorić ni pobegnil v London, temveč je bil nedostopen hrvaškim oblastem in je zgolj uporabil legalna pravna sredstva v Angliji, da bi se poskusil izogniti izročitvi. Odvetnika sta navedla, da sodnik ni želel sprejeti niti predloga varščine za izpustitev Todorića, da bi se lahko branil s prostosti.

Ivica Todorić Svet Delavci trepetali za plače, Todorić si je nakazal pet milijonov evrov

Milijonska škoda

Velika Britanija je v sredo izročila Todorića, potem ko so ga 7. novembra lani prijeli v Londonu na temelju evropskega pripornega naloga, ki ga je objavila Hrvaška. Todorić je lani odšel v London, potem ko je bilo jasno, da bodo sprožili prvo preiskavo proti njemu zaradi kriminala v Agrokorju.

Hrvaško tožilstvo sumi Todorića, da je skupaj z njegovima sinovoma in 12 nekdanjimi člani uprave koncerna in zagrebške podružnice revizorske hiše Baker Tilly oškodoval Agrokor za milijonske zneske. Na ta način naj bi koncern pripeljali na rob propada.

Neverjetno Svet Prestregli so ga: Ko je Todorić zagledal TV kamere, se je pognal v dir Ivica Todorić Svet Britanci bodo Ivico Todorića izročili Hrvaški

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • smoljo 20:30 10.november 2018.

    Zakaj ne varščine,tolko kolikor ga bremenijo naj podajo.če je nedolžen bo plačal ,če ne pa ... cuza rešeno