Svet
28 ogledov

Najbogatejši Zemljan: Evropa napačno razmišlja

Carlos Slim Helu si sicer želi v formulo 1, a minuli konec tedna ni kupil moštva Žurnal24 main
Mehičan Carlos Slim, najbogatejši človek na svetu po Forbsovi lestvici, Evropi in evroobmočju svetuje: potrebne bodo spremembe, povezava javnega in zasebnega sektorja.

Enainsedemdesetletni Mehičan na vrhu lestvice najbogatejših Zemljanov vlada zadnji dve leti. Njegovo premoženje je ocenjeno na 74 milijard dolarjev. Za CNN je tokrat dal intervju, v katerem se je dotaknil tudi Evrope in krize, v kateri se je znašla stara celina ter njena valuta.

"Ni dobrih in slabih časov," pravi Carlos Slim, ki ima v lasti največje podjetje za mobilno telefonijo na ameriški celini America Movil. V intervjuju je dejal, da Evropa prav to dojema narobe. "Evropa hoče dati prebivalcem veliko ugodnosti, še posebej zgodnjo upokojitev. Mislim, da bodo morali pripraviti strukturne spremembe, sicer se bo brezposelnost še povečala," meni Slim.
"Morali bi gledati na razvoj. Jasno je, da imajo velike dolgove. Mislim pa, da bi morali zasebni sektor povabiti k investicijam, da bodo lahko vzdrževali ekonomske dejavnosti. Ne gre le za zasebne investicije, temveč tudi za gradnjo avtocest, bolnišnic in drugo," še razmišlja mehiški mogotec. Meni, da je tako mogoče vzpostaviti dolgoročno sodelovanje vlade z zasebnimi podjetji.

Komentarjev 1
  • privat 19:25 15.november 2011.

    verjetno da bojo bogati stopili v lastništvo države...