Svet
18 ogledov

Najbolj homoerotični protest proti gejevskim porokam?

la manif pour tous
1/2
Facebook
Zgoraj brez in v rožnatih hlačkah protestirajo proti gejevskim porokam.

Odkar je letošnjega maja Francija legalizirala istospolne poroke, antigejevski aktivisti kar tekmujejo med seboj, kdo bo bolj homofobičen, a tudi homoerotičen, piše Atlantic Wire. Med njimi je skupina La Manif Pour Tous, ki zagovarja „tradicionalno“ poroko in je proti temu, da homoseksualni pari lahko posvojijo otroke. Skupina se distancira od desničarske politike in trdi, da ni homofobična in da predstavlja tiho večino Francije. Prikazujejo se kot zaščitniki institucije zakonske zveze, zaščitniki francoskega civilnega zakonika, in zaščitniki za pravice še nerojenih otrok. 

Opozarjajo "na otroke"

Pa vendar na svoji strani družabnega omrežja Facebook objavljajo fotografije, na katerih ni sledu o tradicionalni družini. Na eni od fotografij (zgolj) fantje brez majic in v rožnatih hlačkah pozirajo eden na drugem ob stebru, ogromnem faličnem simbolu, piše časnik. O ženskah in otrocih ni sledu. Namen teh fotografij je „opozoriti na otroke, ki so žrtve istospolnih porok“, pravijo v skupini. Očitno to sporočilo še najbolje prikazuje kopica slečenih fantov in velik steber, še piše časnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.