Svet
73 ogledov

Najboljša letalska družba na svetu je ...

Stevardesa Profimedias
Objavljen je bil seznam najboljših letalskih družb na svetu. Le ena med deseterico prihaja iz Evrope. Tudi slovenska Adria Airways se omenja v eni od kategorij ...

Družba Skytrax je ob robu pariškega letalskega salona podelila vsakoletne nagrade letalskim družbam World Airline Awards.

Velika zmagovalka na lestvici družb iz vsega sveta je Qatar Airways, ki je postala najboljša za leto 2015 pred Singapore Airlines. Med deseterico sta še dve iz področja Bližnjega vzhoda in pet azijskih. Edina evropska družba v deseterici je Turkish Airlines na visokem četrtem mestu, ki je poleg prejela še tri nagrade s področja skrbi za svoje potnike iz poslovnega razreda.

Želite čisto letalo? Letite z azijci!

Zanimiva je bila tudi nagrada v kategoriji najčistejših letalskih družb. To je postala EVA Air iz Tajvana, ki je zmagala pred Singapure Airlines in japonskim ANA All Nippon Airways. Tudi preostalih sedem družb iz prve deseterice pomenjljivo prihaja iz Azije. EVA Air se je najbolje odrezala v kategorijah glede čistosti sedežev, mizic, tepihov in stranišč.

Predstavniki Skytraxa se sicer za sestavo lestvice niso plazili po notranjosti letalskih trupov ter iskali sledi bakterij in kavnih madežev, temveč so se zanesli na odgovore več kot 18 milijonov potnikov, ki so leteli z eno od 245 letalskih družb z vsega sveta. 

Hrvatje boljši od Adrie

Nagrade so podelili v številnih kategorijah, v eni od kategorij izbora pa je omenjena tudi slovenska Adria Airways. Zasedla je 8. mesto v kategoriji najboljših družb iz Vzhodn Evrope. Na prvem je ruski Aeroflot, hrvaški Croatia Airlines pa je četrti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.