Svet
69 ogledov

Najboljše službe na svetu razdeljene

Sanjska služba EPA
Skupno se je za najboljša delovna mesta sveta potegovalo 333.000 ljudi iz 196 držav. Med njimi je bil tudi Slovenec.

Avstralija je danes objavila zmagovalce tekmovanja, v katerem so se številni potegovali za "najboljše službe na svetu".

Za promocijo bo skrbela Francozinja

Ena od zmagovalk je Francozinja Elisa Detrez, ki bo poslej zaposlena s patruljiranjem po avstralskih plažah, sprehajanjem po gozdovih in promocijo avstralskih unikatnih rastlin in živali.

"Mislim da je Avstralija majhen eldorado. Vsi si želijo sem, življenje je tako zelo prijetno, vreme je boljše in tukaj ni finančne krize. Tako, da si vsi želimo sem," je za francosko tiskovno agencijo AFP dejala Detrezova.

Pisana druščina različnih državljanstev

Najboljše restavracije v državi, vinske kleti, pivovarne in pube bo prihodnjih šest mesecev preizkušal Anglež Rich Kean, ki je bil izbran za "glavnega preizkuševalca". Med zmagovalci je tudi Brazilec Roberto Seba, ki bo v Melbournu fotografiral družabne dogodke.

Za divjino na jugu Avstralije bo skrbel Kanadčan Greg Snell, Irec Allan Dixon je bil izbran za glavnega pustolovca, Kanadčan Greg Snell po skrbel za divjino. Američan Andrew Smith bo kot komentator družbenih medijev na spletu potoval po Avstraliji ter obiskoval festivale in različne družabne dogodke.

Ponovili dobro izkušnjo

Avstralija je tekmovanje za najboljša delovna mesta objavila marca, na podlagi dobre izkušnje iz leta 2009. Takrat je Britanec Ben Southal dobil plačano zaposlitev, da je šest mesecev skrbel za enega od slikovitih otokov Velikega koralnega grebena. Tokratno tekmovanje pa je bilo namenjeno mladim popotnikom, starim od 18 do 30 let. Njegov namen je predvsem promocija avstralskega turizma.

Na tekmovanje se je prijavil tudi Slovenec Luka Dakskobler, ki se je prebil med finaliste. Prišel je med 25 izbranih. Prijavil se je za fotografa, saj se s fotografiranjem ukvarja že dalj časa.