Svet
11 ogledov

Najden denar prinašajo oblastem

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Reševalci in občani mest, kjer so potres in cunamiji povzročili pravo opustošenje, oblastem predajajo na milijone jenov, ki jih najdejo med ruševinami.

Japonska policija je namreč sporočila, da občani in reševalci vsak dan prinašajo denar, ki ga najdejo med ruševinami. Tako obstaja kanček upanja, da bi denar prišel v roke pravih lastnikov.

Če se slednji v treh mesecih ne bodo oglasili na policijski postaji in dokazali, da je denar njihov, bodo lahko, kot določa tamkajšnji zakon, jene obdržali najditelji.

V prefekturi Mijagi, ki so jo potres in cunamiji najbolj prizadeli, je policija denar pravim lastnikom do zdaj vrnila v manj kot desetih odstotkih primerov.

Obsežna iskalna akcija
Medtem sta japonska in ameriška vojska začeli z novo obsežno iskalno akcijo žrtev uničujočega potresa in cunamija. Zaradi nevarnosti sevanja pa se bodo izognili območju okoli jedrske elektrarne v Fukušimi.

Oblasti predvidevajo, da je v potresu 11. marca in cunamijih umrlo najmanj 25 tisoč ljudi. Po zadnjih podatkih je umrlo 12.876 ljudi, pogrešajo jih še 14.865.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.