Svet
10 ogledov

Najdeno psičko posvojili kar policisti

psička Polizia di stato, tw
Na sto tisoče hišnih ljubljenčkov v Italiji poleti, v času počitnic, ostane brez doma. Psička, ki so jo policisti našli ob avtocesti, jim je tako prirasla k srcu, da je nov dom dobila kar na policijski postaji.

V Italiji se pogosto srečujejo s problematiko zapuščenih živali. To se dogaja predvsem v času počitnic. Italijani tako vsako poletje zapustijo okoli sto tisoč psov in 50 tisoč mačk. Na pomanjkanje socialne zavesti in občutka odgovornosti ne vplivajo niti visoke kazni, za dejanje opustitve hišnega ljubljenčka je namreč v Italiji predvidena kazen do enega leta zapora ter od tisoč do deset tisoč evrov globe.

Italijanski policisti so tako nedavno v Tarantu,  obalnem mestu v južnoitalijanski deželi Apulija, našli prestrašeno in premraženo psičko. Neznanec jo je ob avtocesti privezal za zaščitno ograjo. 

Žival so odpeljali na policijsko postajo, kjer je ostala več dni. Sprva so ji skušali najti nov dom, nato pa ugotovili, da jim je tako prirasla k srcu, da jo bodo posvojili kar sami. Tako je postala simbol policijske postaje.




Komentarjev 1