Svet
20 ogledov

Najdražja ločitev vseh časov se je končala s poravnavo

Ločitev eBay
Ruski milijarder Dimitrij Ribolovlev je danes sporočil, da sta z bivšo ženo Eleno dosegla dogovor, kako si bosta razdelila premoženje.

Nista sicer sporočila zneska, je pa sodišče v Švici leta 2014 Eleni dodelilo kar štiri milijarde švicarskih frankov, kar so časniki pospremili z oceno "najdražje ločitve vseh časov".

Švicarsko sodišče je takrat ocenilo, da je Elena Ribolovleva po 23 letih skupnega življenja z Dimitrijem upravičena do polovice njegovega premoženja v vrednosti štirih milijard frankov (3,6 milijarde evrov).

Vendar pa je potem višje sodišče v Ženevi sodbo razveljavilo in določilo, da bi moral Ribolovlev svoji ženi za ločitev plačati "le" 564 milijonov švicarskih frankov in ji dati dve nepremičnini. 

Primer je romal še na vrhovno sodišče, ki pa mu zdaj ne bo treba odločati, saj sta bivša zakonca dosegla poravnavo glede pogojev ločitve. 

Ruski tajkun Ribolovlev je sicer znan poslovnež in vlagatelj, pa tudi filantrop in zbiralec umetnosti. Med drugim je tudi lastnik francoskega nogometnega prvoligaša AS Monaco. Na Forbesovi lestvici najbogatejših Zemljanov je na 156. mestu s 7,7 milijarde evrov pod palcem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.