Svet
258 ogledov

Najdražja slovenska vila

Vila je bila prodana za 37 milijonov evrov. (Foto: bild.de) Žurnal24 main
37 milijonov evrov. Toliko je nepremičninsko podjetje v lasti Slovenke Mirke Horvat odštelo za vilo v St. Moritzu.

Nepremičninska družba Horvista AG v lasti Slovenke Mirke Horvat je za 37 milijonov evrov kupila vilo v švicarskem letovišču St. Moritz.

Vilo je prodala Madeleine Schickedanz, nemška podjetnica in dedinja podjetja s kataloško prodajo Quelle Versand. Podjetje, ki je svoje storitve ponujalo tudi v Sloveniji, je bankrotiralo lani poleti, Schickedanzova pa nepremičnine prodaja za pokritje dolgov.

Zapustil Slovenijo
Kdo je Darko Horvat? Domnevni kupec vile v St. Moritzu si je premoženje pridobil med lastninskim preoblikovanjem v 90. letih prek skladov Aktiva. Pozneje je zašel v spore, očitali so mu izčrpavanje podjetij, premoženje je prenesel v tujino in se preselil v London. Poslovno se je povezal predvsem z izraelskimi partnerji.

Podjetje od oktobra
Horvista AG je bila z ustanovnim kapitalom slabih 135 tisoč evrov konec oktobra lani ustanovljena v St. Moritzu. V mestu, kjer so nepremičnine med najdražjimi na svetu, je podjetje speljalo po pisanju nemških časopisov drugi največji nepremičninski posel vseh časov.

V ozadju Darko Horvat?
Ob preverjanju, kdo je Mirka Horvat, smo naleteli na namige, da gre za sorodnico oziroma kar mamo enega od najbogatejših Slovencev Darka Horvata. Za komentar, ali je Horvat res kupil hišo v maminem imenu, nam vpletena nista bila dosegljiva. Horvat velja za enega od najbogatejših Slovencev, njegovo premoženje pa naj bi presegalo sto milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.