Svet
235 ogledov

Najdražjo uro parkiranja ima Dubrovnik

Dubrovnik Trivago.si
V Dubrovniku podvojili cene parkiranja za čas turistične sezone in mesto se tako ponaša z najdražjo uro parkiranja na Hrvaškem.

Dnevna karta osemsto kun

Do konca oktobra bo za uro parkiranja v coni najbližje staremu mestnemu jedru kot tudi v drugi poslovni coni treba odšteti štirideset kun (5,25 evra). Gre za najdražjo uro parkiranja na Hrvaškem. Dnevna karta v najdražji, rdeči coni pa bo stala 800 kun (105 evrov).

Sicer ima  Dubrovnik na razpolago približno 2 tisoč parkirnih mest, za katera skrbi mestno podjetje Sanitat, ki zaračunava parkirnino tudi v ostalih parkirnih conah. Približno četrtina jih je v rdeči coni.

V glavnem bodo plačevali turisti

Dubrovnik | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Odločitev o podvojitvi cen za parkiranje je mestna uprava sprejela lani, letos pa so na 40 kun zvišali tudi ceno parkiranja v drugi, zeleni coni, piše na spletni strani Sanitata.

Prebivalcem ponujajo mesečne karte po ceni 60 kun (7,9 evrov) za drugo in tretjo cono, tako da bodo najdražje cene parkirnin na teh parkiriščih plačali turisti in obiskovalci.

V prvi, vijoličasti, poslovni coni je moč parkirati največ dve uri, vsaka pa stane deset kun, medtem ko je v drugi coni možno časovno neomejeno parkiranje ob plačilu štirideset kun med 6. in 2. uro zjutraj. V tretji, rumeni, coni je cena tudi deset kun za uro.

Dnevne karte za drugo in tretjo cono so šesto kun (79 evrov) oziroma 130 kun (17 evrov), so še zapisali na spletni strani dubrovniškega komunalnega podjetja Sanitat.

Komentarjev 2
  • d 19:59 04.maj 2016.

    jst pa vem kam zagotovo ne grem

  • Ivo 19:52 04.maj 2016.

    Evo, že vem kam na dopust letos ;-)