Svet
9 ogledov

Najel 68 kreditov za obubožane

Denar, evri, štetje denarja Boštjan Tacol
Španec se je pri različnih bankah leta zadolževal zato, da bi denar dajal zadolženim ljudem, ki so jih kreditni pogoji spravili na kant.

Nekakšen novodobni Robin Hood je Španec Enrico Durand, ki mu policija po skoraj vsej Evropi poskuša stopiti na prste že dobro leto. Španec je leta dvigoval kredite pri različnih španskih bankah, denar pa dajal ljudem, ki so jih taiste banke s kreditnimi pogoji spravile v skoraj brezizhodne položaje.

Durand že ob dvigu posojila ni niti pomislil na njegovo vračilo; "dobrodelnega" delovanja se je lotil zaradi osiromašenih, ki so skorajda pristali na beraški palici zaradi brezobzirnosti in nečlovečnosti finančnih institucij.

Španec je do leta 2009 razdelil več kot pol milijona evrov; pri 39 španskih bankah je dvignil 68 kreditov. "Za prvi kredit sem zaprosil na osebno ime, banka mi ga ni odobrila. Potem pa sem osnoval lažno podjetje in prek njega prišel do denarja, ki sem ga pozneje razdelil," je po pisanju različnih portalov priznal Durand prek Skypa. Locirati ga policija ni mogla, javil se je iz neznane lokacije.

Novodobnemu Robinu Hoodu grozi do osem let zapora. Če ga bo policija sploh našla, saj mu pri skrivanju pomagajo tudi številni, ki jim je sam pomagal z denarjem.

Komentarjev 3