Svet
8 ogledov

Najem sončnikov na obroke

plaža, Italija Shutterstock
Poletna sezona je v polnem teku, obupani koncesionarji v Falconeju pri Messini pa prodajajo koncesije in opremo, kot so bari, picerije, slaščičarne, kabine, tuši.

V Viareggiu denimo sta ob nedeljah vstop in uporaba opreme na voljo zastonj za vsakogar, ki je bil na plaži v soboto. Drugje spet ponujajo popuste za sončnike glede na oddaljenost od obale: 25 evrov v prvih dveh vrstah, 20 za tretjo, 12 za tiste v četrti.

V Genovi nudijo zastonj tečaj angleščine tistim, ki plačajo sončnik, drugje spet zastonj shiatsu masažo. V Ostii so cene znižali za petino in ponujajo plačilo v obrokih, še poroča jutarnji.hr, v Neaplju pa ponujajo kartico, ki jo lahko danes uporabljajo eni, drugič spet drugi.

"Delamo kot Ryanair, začeli smo z nizkocenovno ponudbo," malo v šali malo zares pove Oreste Giannes, čigar družina ima v Viareggiu koncesijo že tretjo generacijo. In trdi, da ni bilo še nikoli tako malo gostov.

Na televiziji smo videli plaže s tremi ali štirimi gosti, kot da je februar. Tisti, ki pridejo, se stiskajo na neurejenih delih brez stranišč, sončnikov, a zastonj. Ni denarja ali pa se varčuje za še bolj črn jutri. In to so tisti, ki gredo lahko na morje. Mnogi ne morejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.