Svet
10 ogledov

Najkrajša kolesarska steza

(Foto: Daily Mail) Žurnal24 main
Prevarani kolesarji se posmehujejo državnemu svetu, potem ko so v strogem centru mesta Cardiff odprli kolesarsko progo, ki pa je na veliko začudenje dolga le slaba dva metra in pol.

Kolesarje je zmedla zelo nenavadna razlaga uradnikov: želijo poudariti vmesno ploskev med cestiščem in začetkom nove mestne vpadnice, obenem pa spodbuditi ekološko vožnjo.

Kolesar prevozi stezo v manj kot sekundi, potem pa se mora znova vključiti na prometno cesto.

Svetniki so za barvanje majhnega odseka z rdečo barvo in belim znakom porabili dva tisoč funtov (2250 evrov).

47-letni kolesar Kevin Hughes pravi: "To je naravnost smešno. Videl sem jo, ko sem se peljal mimo in nisem mogel verjeti svojim očem. Očitno po njej ne more nihče voziti, saj je prekratka."

"Fotografijo sem objavil na forumu kolesarskega kluba in sprožil velik posmeh. Nimam pojma, zakaj so jo narisali. Mislim si lahko le to, da svet očitno potrebuje določeno število kolesarskih stez v centru mesta. Na njej pa dejansko ne moreš voziti, saj se avtomobili vozijo mimo prehitro," je še povedal Hughes, ki je član mestnega kolesarskega kluba.

Predstavnik sveta je sporočil, da bo steza pomagala kolesarjem skozi prometni center mesta, kjer se bodo lahko varno ustavili in obrnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.