Svet
29 ogledov

Najmlajši morilec, ki mu sodijo kot odraslemu

Najmljaši morilec PrtScr You tube
Paul bo star 37 let, ko bo prišel iz zapora. Prijatelj ga je nagovoril, da mu pomaga ubiti očima. „Zaprl sem oči, obrnil glavo in ustrelil,“ je rekel na zaslišanju.

Američanu Paulu Gingerichu so pri dvanajstih letih, ker je prijatelju pomagal ubiti očeta, sodili kot odrasli osebi.

Njegovi učitelji so ga sicer opisali kot prijaznega, simpatičnega otroka angelskega obraza. Rekli so mu celo mladi Justin Bieber.

 

Paulovo življenje se je naglo spremenilo aprila 2010, ko se je iz povsem običajnega dečka spremenil v morilca.

 

Paul je s skupaj s prijateljema Colt Lundy in Chase Willams načrtoval pobeg. Lundy prijateljema dejal, da tega njegov očim ne bo dovolil, ter da ga morajo, če želijo pobegniti, ubiti. Tako je Paulu dal pištolo. Vtihotapili so se v hišo in čakali, da se očim vrne domov. Chase ni želel iti z njima.

 

"Ko je Phil vstopil je Colt ustrelil vanj. Ustrašil sem se, zaprl oči, obrnil glavo in streljal," je Paul dejal na sodišču in priznal, da je pomagal pri uboju. Njegovemu prijatelju, ki je vse skupaj skrbno načrtoval, izstrelil dva metka, so dosodili enako visoko kazen kot njemu.

Ali mu res morajo soditi kot odraslemu

Čeprav gre za hud zločin, se mnogi sprašujejo, ali so morali Paulu res soditi kot odraslemu. V zvezni državi Indiana lahko namreč otrokom starejšim od deset let, v primeru hudih zločinov, sodijo kot odraslim.

 

Decembra lani, je sodišče zavrnilo sodbo z obrazložitvijo,da je sodišče za mladoletnike odločilo, da mu bodo sodili kot odraslemu. Če se bo to res zgodilo, mu lahko dosodijo tudi do 65 let zapora.

 

Paul trenutno kazen prestaja v domu za mladoletne prestopnike, nato pa ga bodo premaknili v pravi zapor.

 

"Zadnjih 30 let obiskujem zapornike v Indiani. Moj pes ne bi tam preživel en teden, kako bo deček. Ne morete si predstavljati, kako je tam grozen sistem, dokler tega ne vidite," je dejala njegova odvetnica.

 

Paul v domu dobro napreduje. Ima dobre ocene, njegovo vedenje pa je vzorno. "Zdi se mi, da sem na hitro odrasel. Preden naredim kakšno stvar, dobro premislim. Nisem več tako impulziven. Hvaležen sem za vse, kar imam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.