Svet
9013 ogledov

Najprej ga je rešil, nato ustrelil

Jezero Keowee Južna Karolina Profimedia
Čeprav je ustrelil moškega, policija proti njemu ne bo sprožila postopka.

Devetindvajsetletni moški in neimenovana ženska sta se znašla v težavah na jezeru Keowee v Južni Karolini. Na jezeru sta se vozila z vodnim skuterjem, pri čemer pa nista nosila reševalnih jopičev. V nekem trenutku sta padla v vodo in se znašla v težavah. 

Na pomoč jima je priskočil 74-letni moški, ki je bil na jezeru s pontonskim čolnom. Pomagal jima je na varno, a s tem težav ni bilo konec. "Rešeni moški se je razburil in začel napadati par na čolnu," so pojasnili policisti. "Možno je, da je želel iti nazaj do vodnega skuterja." Šerif Mike Crenshaw je za Journal of Seneca dejal, da obstaja verjetnost, da je bil moški pod vplivom alkohola. 

Njegova spremljevalka je želela pomiriti situacijo, zato ga je potisnila nazaj v vodo, od kjer ga je 74-letni moški še enkrat potegnil. 

Nenavadni dogodek se je končal s streljanjem. 74-letni moški je mlajšega moškega ustrelil, "ker se je zbal za svoje in ženino življenje"

Obdukcija je potrdila, da je 29-letnik umrl zaradi strelne rane. Policija se je odločila, da proti 74-letnemu moškemu ne bo sprožila postopka, saj je šlo za ravnanje v samoobrambi. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 5
  • Friderik1950 11:17 22.marec 2022.

    Nauk zgodbe je verjetno ta, da moraš v današnjih časih imeti pač neko orožje vedno pri roki. No, vsaj domnevam.

  • Pepe007 11:16 22.marec 2022.

    Nismo bili tam ... Zdi pa se mi, da bi se zakoniti lastniki strelnega orožja morali aktivno uriti, kako človeka raniti, ne pa ubiti.