Svet
14816 ogledov

Najprej je izgledalo kot teorija zarote, zdaj se stvari zapletajo

Koronavirus covid-19 Profimedia
Izvor virusa naj bi bil v resnici še vedno misterij.

Ameriški predsednik Donald Trump je potrdil, da Washington skuša odkriti, ali je koronavirus covid-19 nastal v laboratoriju v Wuhanu. Fox News je pri tem poročal, da naj bi virus izviral iz laboratorija v Wuhanu; Kitajci naj bi na ta način dokazali ZDA, da imajo enake ali celo boljše sposobnosti za indentificiranje virusa in boj zoper njih.

To poročilo skupaj še z nekaterimi drugimi namigujejo, da se je zaradi šibkih varnostnih ukrepov nekdo v laboratoriju v Wuhanu okužil z virusom, se z njim pojavil na tržnici v Wuhanu, od koder se je ta začel širiti.

Trump podrobnosti svojega zadnjega pogovora s kitajskim predsednikom Xijem Jinpingom ni razkrival. Inštitut v Wuhanu je sicer že večkrat javno zavrnil domneve, da naj bi virus nastal v enem izmed njihovih laboratorijev.

Koronavirusi so sicer znani že vrsto let, obstajali naj bi že na tisoče let, ocenjuje strokovna javnost. Netopirji niso gostitelji virusa SARS-CoV-2, ki povzroča pandemijo, so pa pri nekaterih potrdili sorodne viruse. Prav tako so SARS-CoV-2 potrdili pri luskavcih.

Okužbe po regijah Koronavirus Slovenija Novi podatki: Na seznamu okuženih še ena nova občina

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar ovca
    ovca 11:59 17.april 2020.

    In, kot vedno, krščanarji stalno težijo (kako grozni so tardeči). Zakaj? Ker nekaj lapajo, samo da lapajo. Očitno imajo še vedno travme iz otroštva (jih je mama premalo časa dojila :) :) :)). No, right, čimprej v cerkev, pa k ...prikaži več spovedi, pa ne pozabi vršt eurčkov v puščico (jasno, da ne drobiž), da ti boh grehe oprosti :). Se boš veliko bolje počutil :) (blagor ubogim na duhu, trpi pa njihova okolica).

  • jjjaaannneeezzz 23:46 16.april 2020.

    Če bi pa bilo to res, bi bilo pa napeto še veliko let, če ne vojna.

  • mph 22:17 16.april 2020.

    Nič se ne zapleta, povsem znanstveno je bilo dokazano, da ni nastal virus prav v nobenem laboratoriju. Največji narcis, lažnivec, pohlepnež, ... pa prav tako ni merilo za nič, razen za ta področja, ker je on pomen.