Svet
19 ogledov

Najprej mrtev, nato nič več

1/2
Žurnal24 main
Andreia Mendiereja, ki je posnel video strmoglavljenja letala s poljskim politično-vojaškim vrhom pri Smolensku, so mediji najprej razglasili za mrtvega, a nato preklicali vest.

Nekateri spletni poljski mediji so objavili, da je bil Mendierej z nožem zaboden v Kijevu in prepeljan v bolnišnico, kjer naj bi ga nato neznanca v bolnišnici odklopila z naprav za oživljanje in ga še trikrat zabodla, poroča index.hr. Kmalu po objavi vesti pa jo je portal Wolne Media demantiral in označil za neresnico.

To je spodbudilo domišljijo privržencev teorije zarote, ki menijo, da se je pri Smolensku zgodilo vsaj nekaj sumljivega. Prvo vprašanje je, zakaj je video zamegljen (ogledate si ga lahko v zavihku video), drugo pa, zakaj niso našli trupel pilotov, čeprav pilotska kabina ni bila močno poškodovana. Eden izmed poljskih poslancev je že postavil tezo, da za nesrečo letala stoji Rusija, nekateri pa menijo, da so letalo sestrelili čečenski uporniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.