Svet
32 ogledov

Najstarejša zemljanka praznuje 117 let

Najstarejša zemljanka EPA
Najstarejša oseba na svetu, Japonka Misao Okawa, mati treh otrok, ki ima tri vnuke in šest pravnukov, je danes dopolnila 117 let.

Misao Okawa, ena od peščice ljudi, ki so se rodili v 19. stoletju in so še živi, je v dobrem stanju, je povedal predstavnik doma za ostarele v Osaki.

Rojstni dan je v domu za ostarele v družbi svojcev praznovala že dan prej. Med udeleženci so bili tudi njen najstarejši sin, 92-letni Hiroshi in dvoletna pravnukinja.

Najstarejša zemljanka | Avtor: EPA EPA

Recepta za dolgo življenje ne pozna

Predstavnik lokalnih oblasti Takehiro Ogura ji je ob tej priložnosti podaril šopek rož, ona pa mu je dejala, da ji je 117 let minilo hitro. Ni pa znala povedati, ali je odkrila skrivnost dolgega življenja. Zbranim novinarjem je odgovorila le, da "ne ve".

Na Japonskem, ki je znana po dolgoživosti svojih prebivalcev, živi tudi najstarejši moški na svetu, 112-letni Sakari Momoi.

Leta 2013 je bila pričakovana življenjska doba žensk na Japonskem 86,61 leta, ki je tudi najdaljša na svetu, za moške pa 80,21 leta, četrta najdaljša na svetu, kažejo podatki japonskega ministrstva za zdravje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.