Svet
9 ogledov

Najstnica izginila sredi oceana

Abby na svoji jadrnici. (Foto: CNN) Žurnal24 main
Abby Sunderland, ki je želela kot najmlajša na svetu objadrati svet, je izginila z obličja zemlje. Z njene jadrnice je prišel klic v sili, nato pa je vse potihnilo.

Po zadnjih podatkih se je najstnica nahajala v Indijskem oceanu, približno 3200 kilometrov vzhodno od Madagaskarja in 3200 kilometrov zahodno od Avstralije. Ko je bila na tej lokaciji, je poslala klic v sili in od takrat se ni oglasila nikomur več. Le eno uro pred klicem v sili pa je še govorila z družino in ni omenila, da ima težave.

Šestnajstletna Kalifornijka Abby Sunderland si je sicer želela porušiti rekord in kot najmlajša na svetu brez postanka objadrati svet. Zaradi težav z jadrnico maja letos se je morala ustaviti v Južni Afriki, zato so njeni načrti padli v vodo, a se je vseeno odločila objadrati svet.

Njeni starši pozivajo vse vlade, ki imajo ustrezna letala, da jih pošljejo iskat njihovo hčerko. Kot je za CNN  povedal predstavnik družine Christian Pinkston, je ladja, ki je najbližje zadnji javljeni lokaciji Abby, 40 ur stran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.