Svet
25955 ogledov

Najstnice ubile 59-letnika. Še policisti v šoku.

Policijske luči Profimedia
Najstnice so želele moškemu ukrasti steklenico pijače.

Policija je osem najstnic obtožila umora, potem ko je bil na ulicah kanadskega Toronta do smrti zaboden brezdomec, piše Daily Mail.

Dekleta, stara med 13 in 16 let, so v nedeljo nekaj po polnoči z nožem napadla 59-letnega moškega, znanega kot Kenney. Dekleta moškega niso poznale od prej, policija pa domneva, da so ga napadle z namenom kraje alkohola. Tamkajšnja policija je na včerajšnji novinarski konferenci razkrila, da so bili najstniki vpleteni v še en spor približno dve uri prej.

Detektiv Terry Browne iz policijske enote za umore v Torontu je dejal, da so dekleta želela žrtvi ukrasti steklenico žgane pijače. Tri izmed osmih deklet so stare 13, tri 14 let in dve 16 let. Tri izmed njih so bile že v preteklosti obravnavane s strani policije. Mladostnice so našli v bližini prizorišča z več kosi orožja, je razkril Browne.

Browne je dejal, da je bila žrtev uporabnik zavetišča za brezdomce. Dodal je, da z družino umorjenega niso mogli priti v stik. Zaradi vbodnih ran je moški nato umrl v bolnišnici. "Imel je družino, ki ga je podpirala, tako da ni bil klasičen brezdomec. Mogoče je imel v zadnjem času samo smolo,'' je dejal Browne.

Eden od stanovalcev hotela Strathcona je povedal, da sta najstnici pili in skušali žrtvi ukrasti majhno steklenico alkoholne pijače. Potrdil je, da je bil Kenney v času napada, ki se je zgodil na križišču University Avenue in York Street, v družbi neke ženske. ''Sedela sta na klopi, srebala pijačo in kadila cigarete,'' je povedal.''Videl sem posledice napada. Najstnice so stale ob vhodu v podzemno železnico, se prepirale in kričale,'' je dodal.

Eden izmed policistov je novinarjem še dejal, da so se dekleta obnašala "kot divje živali" in da česa podobnega v svoji karieri še ni videl. Primer je policiste šokiral še toliko bolj, ker so vsi brezdomca opisovali kot ljubeznivega človeka dobrega srca

dezurni@styria-media.si

*Slika je simbolična.

 

 

 

 

Komentarjev 3
  • golčina 12:28 21.december 2022.

    Zakaj se ne napiše, da so temnopolte? Če bi belopolti morili bi se takoj napisalo.