Svet
10882 ogledov

Najstnici pri detomoru pomagala mati

Detomor Profimedias
Mama je policiji dejala, da za nosečnost hčerke sploh ni vedela, saj je dekle tudi sicer močnejše

Sarajevo te dni pretresa strahovit dogodek. 16-letnica je umorila komaj rojenega otroka, njena mati pa ji je pri tem pomagala. 

Detomor se je sicer zgodil že v začetku meseca, vendar je javnost zanj zaradi zaščite mladoletnice, zvedela šele zdaj. Deklica je rodila v stanovanju v naselju Alapašino polje, nato pa otroka usmrtila. Mladoletnici naj bi pri porodu pomagala mati. 

Ker pa je močno krvavela, so jo z rešilcem odpeljali na urgenco, kjer so ugotovili, da gre za poporodno krvavitev in obvestili policijo. Policisti so se nato odpravili v stanovanje, kjer je 16-letnica rodila in naleteli na grozljiv prizor, okrvavljene rjuhe in črno vrečko s posmrtnimi ostanki novorojenčka.

Sarajevsko tožilstvo je potrdilo, da so zaradi detomora aretirali mladoletnico, prav tako pa odraslo osebo, ki ji je pri tem pomagala. 

Po poročanju bosanskih medijev, naj bi mama policiji dejala, da za nosečnost hčerke sploh ni vedela, saj je dekle tudi sicer močnejše. 

Gre za že tretji detomor na območju Sarajeva v zadnjih štirih mesecih. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.